dinsdag 23 februari 2010

Dagje winterzeilen met Frederik & Mike

Zaterdag 20-02-2010
Samen met een goede vriendin van ons hebben we voor een week een huisje gehuurd op Center Parcs Port-Zélande. Ik neem ook een aantal dagen vrij om deze uiteraard samen met het gezin door te brengen. Echter, als je letterlijk aan de overkant van je "cottage" uitzicht hebt op de haven waar jij je bootje hebt liggen, kun je het natuurlijk niet laten om lekker te gaan zeilen! Daarnaast is het een mooie aangelegenheid om de nieuwe valgeleiders te plaatsen.

Frederik en Mike komen vandaag ook lekker uitwaaien. Met een westenwind van ca. 4 bft en een temperatuur van 4 graden bij een winter zonnetje belooft dit een mooie dag te worden.


Bjurn wil vandaag ook gaan varen, dus verlaten zowel de Strongbow en de Tai-Pan rond 13.00 hr de haven van MPZ. Ondaks het feit  dat we helaas geen gekookt water bij ons hadden voor een lekker bakkie pleur(my bad), was de sfeer uitermate goed. De mueslibollen van Mike hebben ons goed gesmaakt! Volgende keer alleen geen appelsap meenemen gozer ;) (en ik wel koffie....)

De mast was vorig weekend getrimt en het verschil kon ik duidelijk merken. Nu vart ze over beide boegen dezelfde snelheid. Wel zo fijn.

Prachtig plaatje geschoten met voor ons de Tai-Pan.

's avonds nog wat biertjes gedronken met de bemanning van de Strongbow en Tai-Pan. Was een mooie en gezellige dag! Zeker voor herhaling vatbaar.

1 opmerking: